Коледни бисквитки/Christmas Cookie
Шоколадовите бисквити могат да бъдат включени и в списъка с коледни сладки, тъй като рецептата е много лесна, не отнема много време, а самите шоколадови бисквити са трайни и могат да се направят и дни преди празника. Ако досега не сте приготвяли бисквити, тази рецепта е вашата, защото е бърза и лесна, а резултаът- много вкусен.

- Необходими продукти:
- Брашно- 1 ч.ч.
- Захар- 1 ч.ч.
- Яйца- 1 бр.
- Краве масло- 125 гр.
- Какао- ½ ч.ч.
- Хлебна сода- 1 ч.л.
- Прясно мляко- 2 с.л.
- Ванилия- 2 бр.
- Сол-1/4 ч.л.
- Шоколад- 100 гр
Начин на приготвяне:
Първата стъпка за приготвянето на коледните бисквитки е продуктите да се извадят от хладилника, за да са на стайна температура.
Започваме да разбиваме омекналото масло, заедно със захарта, след което добавяме и яйцето, ванилията и прясното мляко. Разбиването може да стане с помоща на миксер или тел за разбиване.
След което пресяваме брашното, заедно с какаото, хлебната сода, солта, които при непрекъснато разбиване ги прибавяме към течната смес, която подготвихме преди това. Получава се лепкаво тесто, към което се добавят и парченца натрушен шоколад- омесва се добре и се прибира в хладилника за минимум 2 часа.
След като извадим стегналото се тесто от хладилника, започваме да оформяме малки топчета, които се разполагат върху тава с хартия за печене.
*при печенето бисквитете увеличават доста обема си и за това е хубаво да се оставя достатъчно разстояние една от друга.
*пекат се в предварително загряната фурна на 180 градуса , за около 12-15 мин. Изваждайки ги от фурната, преди да се отлепят от хартията за печене, се изчакват около 5 мин., за да се охладят.

Крайният резултат е гарантиран вкус и истинска наслада за обичащите шоколод! В нашето студио количеството е много, но вкусът неповторим, борбата за тях е безмислостна.